2013. május 1., szerda

Köret kérdés 1.: Borsópüré

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem borzasztóan unalmas volt már csak krumplit vagy rizst főznöm, sütnöm és ennem is.
Ha itthon nekiállok főzni mindig megkérdezem N.-t, hogy mi legyen a kaja, milyen körettel. Általában a köret kérdésre az a válasz, hogy sült krumpli/krumplipüré, rizs, kukoricás rizs.

Szerencsére a sült krumplinak nem az olajban tocsogó változatát szeretjük, hanem a sütőben sült változatát készítem mindig, mert remekül átsül, nem kell hozzá olaj, és az egyszerű bolti, gyorsfagyasztott krumpliból is nagyon finom köret lesz.

Egy ideje nagyon ráuntam ezekre a köretekre és arra gondoltam, hogy újítok egy kicsit, hiszen a sima sült krumpli és rizs helyett biztosan kitalálok valami más finomságot. Szerencsére így is lett.

Az egyik ilyen finomság, amire nemrég bukkantam, az a borsópüré volt.

Pofonegyszerű elkészíteni, és nagyon kellem íze van.

Íme a recept:

Hozzávalók: mirelit borsó/konzerves borsó (egy egész konzervből nagyjából 2 adag lesz), tejföl, 34- gerezd fokhagyma, 2 ek. vaj, só, bors, szerecsendió ízlés szerint

A fokhagymát pucolás után apróra felvágom és a vajban elkezdem dinsztelni, majd hozzáadom a borsót (ha konzerves borsót használunk, nem kell neki sok idő, csupán néhány perc, ha mirelitet, akkor fedő alatt pároljuk, ameddig puha nem lesz). Mehet hozzá egy nagyon kevés víz is, majd fűszerezzük sóval, borrsal, és egy kevés szerecsendióval.
Egy kicsit hagyjuk kihűlni, majd mehet hozzá a tejföl. Jól összekeverjük, végül pedig botmixerrel pürésítjük. Pürésítés után, mehet még hozzá tejföl, ha nem lenne elég krémes. :)

Itt a képen a kedvenc zabpelyhes csirkémmel látható a borsópüré. (A zabpelyhes csirkéről jön majd egy külön bejegyzés is).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése