2013. május 25., szombat

Petrezselyempesztó és petrezselyemkrém

Nemrég kaptam egy hatalmas csomag petrezselymet, amit imádok, úgyhogy nagyon örültem neki.  :)

Arra gondoltam csinálok belőle egy kis krémet és egy kis pesztót is.

Hogy mi a különbség? Igazából nálam annyi volt, hogy a pesztóba került egy kis földimogyoró a krémbe pedig nem.

Ja és persze a legfontosabb dolog: egy aprítógép. Hiszen az egész csupán annyiból áll, hogy mindent beledobálunk és megnyomunk egy gombot. :)

A receptek nálam így néznek ki:

A krém

Hozzávalók: petrezselyem, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj.


A pesztó

Hozzávalók: petrezselyem, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, földimogyoró, olívaolaj.

Mindent bedobálunk az aprítóba és összeaprítjuk. Mennyiség nem szerepel, mert szerintem ez nagyon egyénfüggő. :) 

Ha sok olívaolajat teszünk hozzá akkor akár tésztaszósznak is használhatjuk, de friss kenyérre, pirítósra kenve vagy húsokhoz is nagyon finom.

Én extrudált kenyérre kenve, reggelire majszoltam. :)

Hűtőben kb. egy hétig eltartható. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése