Nemrég kaptam egy hatalmas csomag petrezselymet, amit imádok, úgyhogy nagyon örültem neki. :)
Arra gondoltam csinálok belőle egy kis krémet és egy kis pesztót is.
Hogy mi a különbség? Igazából nálam annyi volt, hogy a pesztóba került egy kis földimogyoró a krémbe pedig nem.
Ja és persze a legfontosabb dolog: egy aprítógép. Hiszen az egész csupán annyiból áll, hogy mindent beledobálunk és megnyomunk egy gombot. :)
A receptek nálam így néznek ki:
A krém
Hozzávalók: petrezselyem, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj.
A pesztó
Hozzávalók: petrezselyem, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, földimogyoró, olívaolaj.
Mindent bedobálunk az aprítóba és összeaprítjuk. Mennyiség nem szerepel, mert szerintem ez nagyon egyénfüggő. :)
Ha sok olívaolajat teszünk hozzá akkor akár tésztaszósznak is használhatjuk, de friss kenyérre, pirítósra kenve vagy húsokhoz is nagyon finom.
Én extrudált kenyérre kenve, reggelire majszoltam. :)
Hűtőben kb. egy hétig eltartható. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése