Sajnos ez bizony nem tartozik a gyors finomságok közé, ellenben nagyon finom.
Ráadásul, mivel sütőben sül, nem is tocsog az olajban. :)
Jöjjön akkor a recept! :)
Hozzávalók: Fél kg krumpli, rozmaring, só, bors, mustár, olívaolaj, worchester szósz.
A krumplit meghámozom és hasábokra vágom, majd enyhén sós vízben felteszem főni. Nagyjából negyed óráig főzöm. Fontos, hogy ne legyen puha, mert akkor később, a keverésnél szét fog esni.
Szóval, miután kiszedtük, leitatjuk róla a vizet, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Közben az olívaolajat, a mustárt, a rozmaringot a worchester szószt és a fűszereket összekeverjük egy tálkában, majd leöntjük vele a krumplit és jól átkeverjük. Ezután betesszük a sütőbe és kb. 35-40 percig sütjük. (közben figyeljük, hogy mennyire pirul és forgassuk át párszor)
Míg sül a krumplink, megcsináljuk hozzá a mártogatóst is: zsírszegény natúr joghurtot összekeverjük apróra vágott fokhagymával, frissen őrölt borssal és sóval.
(Ez csak egy egyszerű mártogatós alaprecept, de akár snidlinget is tehetünk bele, vagy bármilyen fűszert, amit jónak látunk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése