2013. április 28., vasárnap

Linzer újragondolva (Linzer, házi eperdzsemmel, pirított földimogyoróval és fehércsokival)

Ha már megosztottam az eperdzsem receptjét, akkor most megmutatom, hogy én mihez használtam fel.
Mostanában próbálom kerülni a fehérlisztet, vagy, ha nem is kerülni, de igyekszem minél kevesebbszer használni sütéshez és főzéshez.
Múltkor pont valami fehérliszt mentes süti receptet kerestem, és eszembe jutott, hogy van még eperdzsem, plusz pár kocka fehércsoki is maradt még.
Gondoltam, legyen akkor valami linzer-féleség, de kicsit újragondolva.

Az eredeti recept innen származik, ezt formáltam a saját ízlésemhez és a hűtő tartalmához. :)

Hozzávalók:
30 dkg kukoricaliszt
 15 dkg vaj
10 dkg barna cukor (én nádcukrot használtam)
1 citrom reszelt héja
2 tojás sárgája
1 késhegynyi szódabikarbóna
 4-5 ek sűrű eperlekvár  (az enyém nem volt túl sűrű, de így is jó volt)
néhány kocka fehércsoki durvára vágva
földimogyoró (én egy maréknyit pirítottam meg serpenyőben)

Először is összekeverem a lisztet, a nádcukrot és szódabikarbónát., majd hozzáadom a vajat és tojások sárgáját.
Ezután összegyúrom, és mehet a hűtőbe egy jó fél órára.
Majd sütőpapírt veszek elő és kinyújtom rajta a tésztát. Sütőpapírostól átmelem egy sütőlemezre, majd megkenem a tetejét eperdzsemmel, megszórom a tetejét csokival és mogyoróval, ezután mehet be a sütőbe egy jó 15-20 percre, alacsony, kb. 180 fokon.

Nagyon morzsolódik, viszont tényleg finom, és nem egy hétköznapi linzer. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése