2013. március 17., vasárnap

Süssünk kenyeret!

Ez egy amolyan igazi elronthatatlan kenyér, úgyhogy szerintem bátran neki lehet állni! :)

Amire szükségünk lesz:

0,5 kg fehérliszt
2,5 dkg élesztő
só ízlés szerint
kevés cukor az élesztő miatt
kb. 6 dl víz
2 ek olaj
margarin

Nálunk 2 személyre ezekből a mennyiségekből 2 napra elég volt a kenyérke. :)

Így készítjük el:

A lisztet, olajat, cukrot és a sót egy nagy tálba teszem, majd belemorzsolom az élesztőt is. Egy nagyobb bögrébe/tálba jó meleg vizet engedek és lassan adagolva hozzá a vizet, elkezdem gyúrni a tésztát.
Kb. 10 percig  birkózom vele, majd konyharuhát terítek a tálra és meleg helyen nagyjából fél órát kelesztem.
Én egy kisebb tepsiben szoktam sütni, így azt vajazom ki, majd belisztezem.
A tésztát még meggyúrom egy picit, majd kenyeret formázok belőle és beleteszem a tepsibe.
A tetejét késsel picit bevágom három helyen.
Majd begyújtom a sütőt és beleteszem a kenyeret, nem kell előmelegíteni.
Kb. 25-30 perc alatt sül készre, de érdemes figyelni, hogy mikor lesz szép aranybarna színe.
Míg sül, vízzel szoktam kenegetni a tetejét, hogy ropogósabb legyen.


Az eredeti recept innen származik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése