2013. március 12., kedd

Hétköznapi vacsora: Pesztós-lilahagymás kosárkák

Folyton azon gondolkodom, hogy már megint mit főzzek...?

Munka után hazaesek, itthonról is dolgozom egy órát, aztán jön az ötletelés, hogy már megint mit kéne vacsorára főzni...

Szerencsére mostanában elég sűrűn lapozgattam a DM által kiadott Alnatura szakácskönyvet, így találtam is egy receptet, amit átalakítottam aszerint, hogy mi volt itthon.

Ez lett belőle:

Pesztós-lilahagymás kosárkák

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, vaj, pesztó szósz, fokhagyma, lilahagyma, bors, só, esetleg bazsalikom.

A leveles tésztát felengedés után kinyújtom pár mm vastagságúra, majd tetszés szerinti téglalapokat vágok belőle. Ezután kis kosárkákat formázok belőle úgy, hogy a sarkait összecsippentem, majd eldolgozom kicsit, hogy "egybeolvadjon" a tészta.

Ezután egy tálba rakom a pesztó szószt, a vajat, a sót és a borsot majd jól összekeverem. Megkenem a kis kosárkákat a krémmel.

A lilahagymát felszeletelem, egy kevés vajban megdinsztelem. Ezután a kosárkákra teszem, majd a fokhagymát is összevágom és mehet ez is a tetejére.

Akár reszelt sajtot és friss bazsalikomot is szórhatunk rá sütés előtt.

Addig sütöm a kis kosárkákat ameddig a tészta széle és a fokhagyma a tetején el nem kezd egy kis színt kapni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése