2013. március 27., szerda

Omlós sajtos rúd

Imádom a sajtos rudat, főleg, ha omlós és jó sajtos.

Anyukám mindig egy zsírral készült verziót készített, ami ugyan nagyon finom, de nekem valahogy nem volt az igazi.

Aztán tavaly szeptemberben megtaláltam a legjobb sajtos rúd receptet amit csak lehet, a Moha & Sáfrány oldalon: omlós, egyszerű, gyorsan kész van, rengeteg sajttal készül, és egyszerűen isteni! :)







Íme a recept:

Én mindig dupla adagot sütök, úgyhogy a dupla-verzióhoz igazítottam a mennyiségeket.

A hozzávalók:


40 dkg finomliszt
30 dkg hideg vaj kockázva
3 tk. só
6 ek. tejföl
26 dkg darált sajt
2 tojás felverve a kenéshez

A lisztet összekeverem a sóval és a sajt felével, belemorzsolom  a vajat, és a tejföllel homogén tésztát gyúrok belőle, majd fél órára a hűtőbe teszem, hogy pihenhessen egy kicsit.

 A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tésztát kb. fél-1 centi vastagra nyújtom, megkenem tojással, megszórom a maradék sajttal, majd pedig vékony rudacskákat vágok belőle tepsibe teszem és készre sütöm.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése