Anyukám mindig egy zsírral készült verziót készített, ami ugyan nagyon finom, de nekem valahogy nem volt az igazi.
Aztán tavaly szeptemberben megtaláltam a legjobb sajtos rúd receptet amit csak lehet, a Moha & Sáfrány oldalon: omlós, egyszerű, gyorsan kész van, rengeteg sajttal készül, és egyszerűen isteni! :)
Íme a recept:
Én mindig dupla adagot sütök, úgyhogy a dupla-verzióhoz igazítottam a mennyiségeket.
A hozzávalók:
40 dkg finomliszt
30 dkg hideg vaj kockázva
3 tk. só
6 ek. tejföl
26 dkg darált sajt
2 tojás felverve a kenéshezA lisztet összekeverem a sóval és a sajt felével, belemorzsolom a vajat, és a tejföllel homogén tésztát gyúrok belőle, majd fél órára a hűtőbe teszem, hogy pihenhessen egy kicsit.
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tésztát kb. fél-1 centi vastagra nyújtom, megkenem tojással, megszórom a maradék sajttal, majd pedig vékony rudacskákat vágok belőle tepsibe teszem és készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése