2013. március 16., szombat

Házi sajtburger

A hamburger, bármilyen isteni is, sajnos nem éppen a legegészségesebb ételek közé tartozik. Persze, néha-néha azért megengedhetjük magunknak. 

Ha hamburgerre/sajtburgerre gondolok, nekem mindig az igazi, nagy, "mindentbele" hambi jut eszembe, ami akkora mint a fél fejem és tényleg van benne hús. 

 Bár nem vagyok nagy húsevő, egy igazi marhahúsból készült hamburgert szívesen megeszek. Tavaly nyáron beszereztünk egy kicsi, elektromos grillt, amivel istenien meg lehet csinálni a hamburger húst.
 Jöjjön a recept! :)  

Hozzávalók
 4 db buci
néhány levél jégsaláta
szeletelt sajt (cheddar szeletelt sajtot szoktam használni)
paradicsom
csemege uborka
mustár, ketchup
hagyma

A húshoz:
500gr darált marhahús
mustár
worchester szósz
bbq szósz
bors, só
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
1 tojás

Igazából a hús összeállítása annyi, hogy mindent szépen összekutyulok, jól megdolgozom, majd pár órára beteszem a bekevert masszát a hűtőbe.

Miután üldögélt néhány órát a masszánk a frigóban, 4 db hambihúst formázok belőle. Ezután beizzítom a kis grillt, bekenem a rácsot egy kevés olajjal és elkezdem sütni a húst.  Fontos, hogy sütés közben csak egyszer fordítsuk meg, hogy ne essen szét. Mikor már majdnem kész rárakhatunk húsonként egy-egy szelet sajtot, hogy jól ráolvadjon.

Közben, míg sül a hamburger husink, félbevágjuk a bucikat, felszeleteljük a hagymát és a csemege uborkát.

Ha megsültek a húsok,megpirítjuk a bucikat is egy kicsit, összeállítjuk a hamburgereket és már ehetjük is! :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése