2013. március 23., szombat

Csirke gyros tortillában

Egyszerűen imádjuk a csirke gyrost, mert finom, könnyű és nagyon laktató.
 4 éve Görögországban ettem a legjobb gyrost, ott hatalmas tortillában adják, sült krumplival, tzatzikivel, hát el nem tudom mondani, mennyire finom. :)

Nálunk elég sokszor van gyros, mert hamar készen van, és a maradék tortillából és zöldségből még másnapra is szokott maradni, így meg tudjuk enni reggelire is.

Jöjjön akkor a recept!

Amire szükségünk van:
A húshoz:
Fél kg csirkemell, gyros fűszer, olívaolaj

A gyros töltelékéhez
 vöröshagyma, jégsaláta, paradicsom

 A tzatzikihez
 kígyóuborka, tejföl, fokhagyma, só, bors

A tortilla laphoz
30 dkg liszt, só, bors, 4 ek olívaolaj, meleg víz


A csirkemellet felcsíkozom, olívaolajba teszem, hozzáadom a fűszert.  Egy fél órát hagyom pácolódni, majd serpenyőbe, egy kevés víz hozzáadásával először párolni kezdem lefedve, majd, miután megpuhul, fedő nélkül megpirítom.
 Míg a husi párolódik, addig felvágom a hagymát, a salátát és a paradicsomot és lereszelem nagylyukú reszelőn az uborkát.
Az uborkát egy nagy tálba teszem, 3 gerezd fokhagymát adok hozzá, apróra vágva, majd hozzáadom a tejfölt és ízlés szerint sózom és borsozom.
Ezután neki állunk a tortilla lapnak is: Kimérem a lisztet, hozzáadom a sót, borsot és a 4 evőkanál olívaolajat, illetve lassan elkezdem hozzáadagolni a vizet. Jó lágy tésztát gyúrunk belőle, majd kb. 6 részre osztjuk a tésztát. Vékony kerek lapokat nyújtunk belőle, majd serpenyőben, olaj nélkül megsütjük őket.

Ezután pedig összeállítjuk a gyrost: a tortillába pakoljuk a húst, a zöldségeket és a tzatzikit, illetve ha ez még nem lenne elég, sült krumplit is kínálhatunk mellé. :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése