2013. április 9., kedd

Kókuszos lepény

A DM akció keretén belül váltottam ki kb. 2 éve magamnak Stahl Judit Gyors édességek című szakácskönyvét, amit azóta is elég sokszor lapozgatok.

Több receptet is kipróbáltam már ebből a könyvből, de az örök kedvencünk a Kókuszos lepény maradt.





Jöjjön akkor a recept.

Hozzávalók

A tésztához: 15 dkg vaj, 20 dkg darált kakaós keksz, 5 dkg kókuszreszelék
A krémhez: 2 tojás, 10 dkg cukor, 3 ek liszt, 4,5 dl tejszín, 15 dkg kókuszreszelék, 2 ek rum, 10 dkg puha vaj
  

Elkészítés

Kevés vajjal kikenünk egy piteformát. A 15 dkg vajat golyósra olvasztjuk, majd a darált keksszel együtt a piteformába tesszük, elsimítjuk és 180 fokon, nagyjából 15 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a kókuszos krémet. A tejszínt, a lisztet, a cukrot és tojások sárgáit elkeverjük egy lábosban, majd hozzáadunk a kókuszreszelékből 10 dkg-ot. Ezután mérsékelt tűzon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihült Hozzáadunk a kókuszreszelékből 10 dkg-ot és folyamatosan kevergetve, mérsékelt tűzön 5 perc alatt sűrűre főzzük. Majd levesszük a tűzről és mehet bele a 10 dkg vaj és a rum is. Folyamatosan kevergetjük, hogy kihűljön a krémünk. Ezután óvatosan hozzaforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

Mikor a megsült tészta langyosra hűlt, egyenletes rétegben rákenjük a krémet és megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy jól összeálljon. 
 
Pofonegyszerű és nagyon finom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése