2013. április 4., csütörtök

Töltött krumpli

Imádom a krumplit, sütve, főzve, bárhogyan. Most egy olyan krumplis receptet mutatok, amit szintén sok féleképpen lehet variálni.

A töltött krumpliban az egyetlen macerás dolog a pucolás, mivel héjában főzzük meg és utána kell leszedegetni a héját.  Én legutóbb már inkább meg se pucoltam, hanem így ment a sütőbe, és mondanom sem kell, hogy így is isteni lett.




Hozzávalók:
Jó néhány nagyobb szem krumpli, vaj, só, bors, tejföl, majonéz, 2-3 db tojás, mustár, sonka,1 fej vöröshagyma, hagyma, sajt

A krumplit sós vízben, héjastul megfőzöm. Ha megfőtt hagyom kihűlni, majd hosszában félbevágom őket. A belsejüket kikaparom, úgy, hogy egy kis pereme maradjon. 

Ezután elkészítem a tölteléket:

Megfőzöm a tojásokat, majd apróra vágom/villával összenyomom, összekeverem a kikapart krumplival, vajjal, mustárral, majonézzel, tejföllel, apróra vágott vöröshagymával, sózom, borsozom.

Ezt a tölteléket töltöm vissza a krumplikba, majd reszelt sajttal megszórom a tetejüket. Kevés olajjal kikenek egy tepsit, beleteszem a krumplikat aztán mehetnek is a sütőbe.
Addig sütöm őket, ameddig szépen megpirul a sajt a tetejükön. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése